ABRA modul - Gastrovýroba
Nacházíte se na: Tanaka.cz (úvod) » Střední a větší firma » Moduly ABRA Gen
Základní popis
Podporuje výrobu gastronomických produktů, tedy vaření, pečení, smažení, cukrářskou výrobu, výrobu nápojů a další, s přímou vazbou na jejich prodej. Ve stravovacích provozech, kuchyních a restauracích eviduje vše od vlastní výroby pokrmů, až po příjem a výdej skladových zásob ve skladovém hospodářství. Výrobní listy sledují průběh výroby od sestavení seznamu výrobků, přes výpočet požadovaných surovin, jejich změn, úprav a náhrad, až po odpis surovin ze skladu a příjem hotových výrobků na sklad. Výrobní listy lze vystavovat na základě objednávkových bonů z modulu restauračního prodeje, ale i podle Objednávek přijatých, Dodacích listů, případně ručně. Nákup a výdej potřebných surovin je prováděn buď na základě zadaných norem, nebo bez nich. Modul gastrovýroby může fungovat samostatně nebo přímo navazovat na modul Restauračního prodeje a tím zvýšit svůj přínos v zařízeních jako jsou stravovací provozy hotelů a lázeňských zařízení, jídelny v nemocnicích, školách nebo podnicích.
Přínosy pro uživatele
- možnost stromového zobrazení struktury norem produktů z pohledu výrobků i surovin
- evidence pracovních postupů a obrázků pro výrobu produktů
- přehled produktů, do kterých suroviny vstupují
- funkce pro hromadné úpravy norem
- možnost vyrábět předem nebo provádět odpis surovin zpětně podle prodejů markovaných na kase pomocí objednávkových bonů
- jedním výrobním listem je možné současně vyrobit libovolný počet různých produktů
- evidence stravních jednotek, s funkcemi pro plánování jejich nákladů a sledování norem spotřeby
- možnost použití příručního meziskladu surovin
- automatický odpis surovin podle norem při prodeji produktů
Funkce a vlastnosti
- předběžná i finální kalkulace výrobní ceny produktů
- normy pro výrobky gastronomických provozů všeho druhu s možností vkládat dále nedělitelné suroviny i polotovary
- zobrazení výskytu surovin použitého v normách
- tisk objednávkových bonů s možností vzkazů pro kuchaře
- uzávěrka bonů v modulu Restaurační prodej umožní naplnit výrobní list výrobky prodanými restaurační kasou a provést celý cyklus výroby
- výrobní listy je možné vytvářet pomocí Průvodce zajištěním zdrojů z modulu SCM, případně využít agendy Bilance pro komplexní vyhodnocení všech požadavků
- sledování norem spotřeby ve stravovacích provozech, která porovnává plánované náklady na stravování skupin strávníků s náklady skutečnými
- příruční sklad surovin
- gastrovýroba přímo navazuje na agendy Skladu a Skladových dokladů a v maximální míře využívá jejich data
Potřebujete poradit či získat informace týkající se produktů ABRA, jejich pořízení, cen jednotlivých modulů a balíků, fungování a provozu? Neváhejte kontaktovat naše Helpdesk středisko zde!